Ingelbewaarder
Image default
Woning en Tuin

Verschillende houtbeits voor uw tuinhuisje

Staat het beitsen van uw tuinhuis al lange tijd op uw to-do lijstje? Lees u dan allereerst in over de verschillende soorten verf waarmee u het huisje kan verven en laat u adviseren door de verfspecialisten van Moose Färg.

Een houten tuinhuis kan met drie verschillende verven gebeitst worden. Ten eerste biedt Moose Färg een volledig dekkende verf, waarbij de houtnerf zichtbaar blijft. Dit heeft ermee te maken dat u het tuinhuis niet lakt met deze verf, maar de verf in het hout laat zuigen. Hierdoor behoudt u de houtstructuur en accentueert u de houtnerf. Een tweede optie om het huisje te verven, is de kleurloze en dus transparante verf van Moose Färg, genaamd Storuman Skydd, die eveneens de houtnerf door laat schemeren in de beits. Echter, in tegenstelling tot de dekkende verf vereist het tuinhuis veel meer onderhoud door de verfkeuze. Dit heeft ermee te maken dat de verf vergelijkbaar werkt als zonnebrand, dat je een paar keer op een dag opnieuw moet aanbrengen tegen verbranding. Deze transparante verf moet door de invloed van de zon soms ieder jaar opnieuw aangebracht worden. Om die reden wordt de transparante verf vaak gekozen voor het beitsen van de binnenkant van tuinhuisjes. De derde optie is de half transparante verf, die vergeleken kan worden met een ‘wash’. Het effect dat ontstaat is een waas over de houten wanden en kan ook goed toegepast worden op houten meubels, zodat u uw houten objecten in dezelfde stijl maakt.

Zit er een goede optie tussen de drie keuzes om tuinhuisjes te beitsen? Dan schiet Moose Färg je graag te hulp bij het bezorgen van de producten en het adviseren over het aanbrengen van de houtbeits. Kijk ook nog eens op de website voor handige tips en ervaringen van anderen met Moose Färg!

https://www.moosefarg.nl/