Ingelbewaarder
Image default
Gezondheid

Alles over een detox met Sapje

Reinigings- en detox-diëten zijn helemaal in. Vaak twee keer per jaar aanbevolen, vooral bij de seizoenswisseling (lente en herfst, bijvoorbeeld), kan het detox-dieet een geweldige manier zijn om je lichaam te resetten en je huid een super boost te geven door de toxines te elimineren die zich gedurende het jaar hebben opgehoopt. Lees hier meer over een detox met Sapje.

Wat is een detox dieet?

Het detox dieet is een middel om het lichaam te ontdoen van de gifstoffen die zich hebben opgehoopt als gevolg van te veel eten, alcohol, tabak of pesticiden. Deze “afvalstoffen” die zich ophopen in ons lichaam kunnen de oorzaak zijn van allergieën, een doffe teint, spijsverteringsproblemen, immuunproblemen of zelfs depressie.

Het detox dieet is een geweldige manier om ze te elimineren. Reinigen en detoxen zijn er in verschillende vormen en kunnen gedurende verschillende periodes gevolgd worden (van een dag tot een maand als absoluut maximum). Het hoofddoel blijft hetzelfde: je lichaam reinigen door het te voeden met natuurlijke voedingsmiddelen zoals groenten en/of fruit. Het gaat erom suikers, verzadigde vetten, dierlijke producten of bewerkte producten uit uw voeding te verwijderen. Het betekent ook dat je koffie, tabak en alcohol moet laten staan tijdens het detox dieet.

Wat zijn de voordelen van een detox dieet?

Naast het elimineren van de giftige stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn, zorgt het detox dieet voor een duidelijke verbetering van de huidskleur, immuniteit en slaapkwaliteit. Het ontgiften van je lichaam geeft je ook een energieboost en vermindert de hunkering aanzienlijk. Niet alleen reinigt een detox je lichaam van binnenuit, het helpt ook bij gewichtsverlies.

Welke effecten heeft een detox dieet op het lichaam?

Naast de bovengenoemde voordelen, maakt een detox het mogelijk om cellulitis effectief te bestrijden, omdat het ontgiften van het lichaam tot doel heeft de slechte vetten die aanwezig zijn in onze voeding te verminderen. Het is ook aan te raden om tijdens uw detoxdieet minstens 1,5 liter water per dag te drinken, evenals groene thee (voeg http://www.lanaform.com/fr/blog/les-vertus-du-the-vert-vrai-ou-faux-fra toe) of bouillon, om cellulitis en het vasthouden van water tegen te gaan.

Hoe bereidt een detox zich voor op een traditioneel dieet? 

Een detox is vaak een kortdurend dieet. Het moet idealiter worden gebruikt als springplank voordat je op lange termijn met een traditioneel dieet begint (of je dieet opnieuw in evenwicht brengt). Het voordeel van een detox is dat je een gezondere start maakt door de nadruk te leggen op fruit en groenten en natuurlijke en biologische producten. De beste aanpak is om geleidelijk weer eiwitten, zoals vis en wit vlees, koolhydraten en peulvruchten te integreren. Bekijk voor meer informatie dit artikel over de detox kuur.

https://sap.je/

Gerelateerde artikelen

Voetreflex Geleen: een therapie voor iedereen

Wat is een fat burner?

Op zoek naar de beste mondzorg in Hongarije? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!