Ingelbewaarder
Image default
Vakantie

Wat neem je mee tijdens motorreizen?

 

Motorreizen kunnen – vooral voor de eerste keer – een hele onderneming zijn. Wat moet je allemaal meenemen en hoe ga je allemaal meenemen? Dat zijn twee goede vragen bij de voorbereiding vanm motorreizen. Een motor biedt helaas niet de opbergmogelijkheden van een auto en je moet daarom creatief zijn met het vervoeren van je spullen

Je motoroutfit

Allermeest is de kleding tijdens motorreizen belangrijk.  Wanneer je een langere tijd op motorvakantie gaat komt het ongetwijfeld voor dat je een variatie aan temperaturen tegenkomt. Zo kun je bijvoorbeeld in het koude Nederland beginnen en in het warme Spanje eindigen. Het is dan ook goed om meerdere  lagen aan te trekken om het warm te houden. Je kunt ook kiezen voor een 3 laags motorpak.. Als je niet over een 3-laags motorpak beschikt en bijvoorbeeld met leer rijdt, kan je een regenpak gebruiken om droog over te komen. Daarnaast is het handig om twee verschillende soorten handschoenen mee te nemen. Zo kun je winterhandschoenen en zomerhandschoenen meenemen. Wellicht zijn waterdichte handschoenen ook nog handig. Voor laarzen daarentegen heb je aan 1 paar wel genoeg. Motorrijlaarzen nemen ook veel plek in, plek die je beter voor iets anders kunt bewaren tijdens je motorreizen.

Andere handige dingen

Daarnaast is het handig om lid te zijn van de wegenwachtservice. Denk ook even aan je motorverzekering en eventuele vignetten  die je nodig hebt tijdens een van de motorreizen. Daarnaast kun je kiezen of gaat slapen in hotels of gaat kamperen. Kamperen maakt van je motorreizen een groter avontuur en het brengt charme met zich mee. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je wat ruimte moet reserveren voor je kampeerspullen. Reis je van hotel naar hotel, dan hoef je natuurlijk veel minder attributen mee te nemen. Daarnaast is het verstandig om wat gereedschappen en oliën mee te nemen tijdens je motorreizen. Je hoopt het natuurlijk niet, maar voordat je pech krijg kun je maar beter goed voorbereid zijn.