Ingelbewaarder
Image default
Sport

Met de pen op karper jagen

Naar de waterkant gaan is altijd een opluchting. Even vrij van alle verplichtingen op werk en thuisleven. Enkel de jacht op een mooie karper op de agenda voor de komende uren. Deze vangdrang werd nog groter met de intrede van Corona. De muren thuis komen bij de gemiddelde medewerker naar je toe. De uitvlucht naar de jachtgronden is dan nog meer welkom. 

Bij de online hengelsport winkel worden snel nog even de laatste dingen besteld voor morgenavond. Dan heb ik eindelijk weer enkele uurtjes vrij. Vrouw lief past op de kinderen en het werk heeft geen late afspraken. 

 

Na het ontvangen van de laatste end-tackle en vislijn wordt de auto snel gevonden. Op naar de polder waar veel (kleinere) karper te vangen is. Dit moment vraagt geen lange sessies met de kans op echt grote karper, maar een paar uur met actie. De vangdrang is enorm. Liever enkele knollen dan de kans op een klapper zo te zeggen. 

 

De polders in de buurt zijn relatief ondiep met zachte bodem. Het spotten van de karpers, brasem en giebel is redelijk eenvoudig. Zeker als de insectenlarven uitkomen, spat het water links en rechts op en de nodige “V-patronen” zijn over het water te zien. Wanneer de bellenplaketen duidelijk zichtbaar zijn en de modder opwelt uit de diepte is het tijd om de pen en haak te water te laten. 

 

Het gebruik van attractief aas kan de karper hier echt gek maken. De aanbeten volgen vaak snel na het inwerpen. Al is de dressuur steeds meer duidelijk. Als het aasgedrag voorzichtig is, schakel ik snel over naar natuurlijk aas als brood, mais of wormen. In deze perioden wordt juist geflavourt aas geweigerd. Als visser moet je dus steeds inspelen op de situaties. Geen dag of zelfs uur is hetzelfde. Dit maakt de jacht op karper dan ook zo leuk. Pas als de puzzelstukjes in elkaar vallen is er succes. Met vallen en opstaan kom je er uiteindelijk vanzelf uit en ben je beter in staat om de situatie in te schatten. 

https://www.sportvisgigant.nl/