Ingelbewaarder
Image default
Dienstverlening

Hoe Je Weet of Je Partner een Persoonlijkheidsstoornis Heeft

Relaties zijn moeilijk te onderhouden. Onder normale omstandigheden zijn er al genoeg situaties die een uitdaging bieden en onmiddellijke aandacht vereisen, en emotionele achtbanen. Stel je nu voor dat één van de partijen lijdt onder een persoonlijkheidsstoornis, en dat dit defect tot een complete ramp heeft geleid? De mogelijke persoonlijkheidsstoornissen waaronder je kunt lijden zijn sociopatie, borderline persoonlijkheidsstoornis of narcisme.

In staat zijn om te onderscheiden tussen “rare kuikens” en diegenen die simpelweg een geestelijke stoornis hebben is ook een uitdagende taak. De tekenen kunnen niet echt duidelijk zijn, en kunnen door sommigen als normaal gezien worden, terwijl ze niet realiseren dat er een onderliggende reden is voor deze acties. Wanneer de stoornis het niveau bereikt waarop het oncontroleerbaar is, kunnen deze mensen uiteindelijk dingen doen die je als onbegrijpelijk, kwetsend, of destructief beschouwt. 
Bezoek onze website voor meer informatie over persoonlijkheidsstoornis!

Wat zijn de tekenen dat je partner een persoonlijkheidsstoornis heeft?

1. Gebrek aan empathie:

Terwijl sommige vrouwen menen dat dit natuurlijk is voor mannen, zijn er bepaalde gebeurtenissen waar dit niet meer van toepassing is. Wanneer er bepaalde emotioneel verontrustende situaties zich voordoen, is het natuurlijk dat anderen empathie voor diegene voelen. Zelfs wanneer je partner een klein beetje blijk geeft van empathie, maar het belang in het totaal niet begrijpt omdat het niet zijn situatie is, kan dit een onaantrekkelijke teken zijn.

2. Geen tekenen van schuldgevoelens:

Wanneer anderen in een lage staat zijn door voorgaande omstandigheden die jij veroorzaakt hebt, is het vanzelfsprekend dat je een bepaald niveau van schuldgevoelens hebt. Iemand met een persoonlijkheidsstoornis denkt echter dat de pijn die de slachtoffers voelen verdiend is door hun eigen zwaktes.

3. Te hoge zelfwaarde:

Wanneer je partner zich superieur boelt ten opzichte van anders tot aan het punt dat hij zijn interacties beperkt tot alleen diegenen die hij waardig beschouwt van zijn status, is dit niet iets wat natuurlijk is. Hij kan ook zijn verdiensten en prestaties groter maken dan dat ze zijn, en ze zo te overdrijven dat ze hem in staat stellen om op te scheppen over dingen die eigenlijk heel saai zijn.

4. Compulsief liegen:

Mensen met persoonlijkheidsstoornissen vinden het leuk om verhaaltjes te bouwen met leugens, hoe klein of groot ook. Het maakt ook niet uit of het belangrijk is voor andere mensen of niet. Het wordt gedaan onder de aanname van mogelijke vermaak, of gewoon een gewoonte die ze niet af kunnen leren.

Relatie psycholoog Maastricht – Depscycholoog.nl

https://www.depsycholoog.nl/maastricht/