Ingelbewaarder
Image default
Aanbiedingen

De visgraatvloer, weer helemaal terug van weggeweest.

De visgraatvloer, een vloer die eigenlijk al eeuwen bestaat is weer helemaal terug. Het is ook een vloer die eigenlijk in elk interieur een mooie eyecatcher is. En…… de vloer past ook perfect in een modern of industrieel interieur. Waarom is de vloer weer zo populair? 

De oude visgraatvloer

Vroeger was een visgraatvloer een houten vloer die uit kleine plankjes bestond en in een bepaald patroon gelegd werd. Je zag de vloer hoofdzakelijk in kastelen en paleizen. De vloer werd alleen gelegd in de ruimtes waar gasten werden ontvangen. Zo kon men pronken en laten zien hoe welgesteld iemand was. 

Naast visgraat zag je veel meer patroonvloeren. Stuk voor stuk allemaal ambachtelijke vloeren van mooi eikenhout. Enkele bekende vloeren zijn Hongaarse punt, de Mozaïek vloer en Tapis vloer. Maar de visgraatvloer is de vloer die heel populair is.

De nieuwe visgraatvloer

Vroeger had een plankjes van een visgraatvloer een vaste afmeting. Het traditionele visgraat was 7x35cm of 9x45cm. Het was een vloer die uit massief hout, vaak eikenhout bestond. De vloer werd genageld of gespijkerd. Tegenwoordig is er naast massief visgraat ook visgraat lamelparket. 

De tegenwoordige afmeting van de parket vloerdelen van visgraat  zijn ook groter. De vloerdelen zijn wel twee keer zo groot geworden. Dit geeft een veel rustiger uitstraling, wat de ruimte tevens groter doet lijken.

Welke visgraatvloer past het beste in jouw woning?

De keuze is afhankelijk van het soort woning en de grote van de leggen ruimte.

Heb je een oude woning, zoals een jaren 30 woning, herenhuis of een grachtenpand. Kies dan voor een visgraatvloer met een kleine afmeting. Deze vloer geeft een klassieke uitstraling en past dus heel mooi in de leefruimtes van een oude woning.

Heb je een nieuwbouwwoning, gezinswoning of een woning in landelijke stijl, kies dan voor een visgraatvloer met grotere formaat planken. Hier is veel keuze in. Welke vloer je kiest hangt af van het aantal m2, en natuurlijk van jouw smaak. 

Heb je vloerverwarming? Ook dan is het mogelijk om een visgraatvloer te laten leggen in je woning.

Heb je een woning die uit verschillende vertrekken bestaat, zoals een appartement? Kies dan voor een visgraatvloer met kleinere planken. Met dit kleinere formaat planken komt de visgraatvloer in elke ruimte  mooi tot zijn recht.

Een visgraatvloer anno nu

Bij de nieuwe visgraatvloeren zie je vloeren met nagenoeg geen noest, de klassieke vloeren. Maar de rustieke en robuuste visgraatvloer zijn helemaal de trend. Ook de afwerking wijkt helemaal af van vroeger. De vloeren kunnen naast de traditionele naturel kleur ook behandeld worden met een kleurolie. De kleur bepaald hierbij de gehele uitstraling van de vloer, ruimte of accentueert je verdere interieur. 

Naast kleur en uitstraling bepaald de legrichting ook het totaalplaatje in een ruimte. Om dit te bepalen is de vorm van de te leggen ruimte belangrijk. Wil je een smalle ruimte breder laten lijken? Leg de visgraatvloer dan in de breedte. Ook invallend licht van een raam kan de legrichting bepalen. Leg de vloer in de lengte het raam. Dit geeft een rustiger uitstraling. Let er ook op waar  de punten van visgraat vloer naar toe wijzen. Leg  je de vloer met de punten richting de ruimte, dan lijkt de ruimte groter.

Dus een mooie visgraatvloer past in elke woning. Door de grote keuze bij Bebo Parket is er voor elke smaak en voor elk interieur wel een passende vloer te vinden.

https://www.beboparket.nl/