Ingelbewaarder
Image default
Dienstverlening

Werken bij een ingenieursbureau, hoe ziet dat eruit?

Wil je ingenieur worden of werk je al als ingenieur? Dan is het interessant om te weten hoe een ingenieursbureau eruitziet. In dit artikel vertellen we alles over de werkzaamheden en hoe je er terecht kunt komen. We gaan in op wat je allemaal kunt verwachten bij een ingenieursbureau en welke baanmogelijkheden er zijn. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

ingenieursbureau

Een ingenieursbureau is een bedrijf dat ingenieursdiensten aanbiedt. Dit kunnen diensten zijn op het gebied van advies, ontwerp, uitvoering, projectmanagement en onderzoek. Ingenieursbureaus werken voor overheden, bedrijven en instellingen. De ingenieurs die bij het bureau werken, adviseren en ondersteunen hun opdrachtgevers bij de realisatie van technische projecten.

Werkzaamheden ingenieursbureau

De werkzaamheden van een ingenieursbureau zijn erg divers. Ze hangen af van de opdracht die het bureau krijgt. Het kan gaan om het ontwerpen van een nieuw product, maar ook het uitvoeren van onderzoek of het geven van advies over een bepaald project. De werkzaamheden worden verricht door ingenieurs met verschillende specialisaties, zoals bouwkundig ingenieurs, elektrotechnische ingenieurs en werktuigbouwkundige ingenieurs.

Baanmogelijkheden ingenieursbureau

Wanneer je bij een ingenieursbureau wilt werken, heb je keuze uit verschillende functies. Zo kun je aan de slag als ingenieur, projectleider of accountmanager. Maar ook als onderzoeker, adviseur of consultant kun je terecht bij een ingenieursbureau. Welke baan je kunt vervullen, hangt af van je opleiding en ervaring.

Om bij een ingenieursbureau te kunnen werken, is het belangrijk dat je een ingenieursopleiding hebt gevolgd. Wanneer je bijvoorbeeld ingenieur wilt worden, is een opleiding in de richting van bouwkunde, elektrotechniek of werktuigbouwkunde vereist. Daarnaast is relevante werkervaring ook een pre. Heb je deze niet? Dan kun je altijd beginnen met een traineeship of stage bij een ingenieursbureau. Op deze manier krijg je inzicht in het werk en leer je de fijne kneepjes van het vak.