Wasmachine reparatie Amsterdam biedt hulp wanneer een wasmachine niet draait

Wasmachine reparatie Amsterdam biedt hulp wanneer een wasmachine niet draait

Wanneer je wasmachine loopt, gaat deze meestal door een laatste centrifugeercyclus, waarbij de trommel snel ronddraait, waardoor overtollig water uit je kleren wordt afgevoerd, waardoor ze meer droog zijn en klaarliggen om te worden opgehangen of in de droger te worden geplaatst. Een van de meest voorkomende problemen bij huiseigenaren met hun wasmachines is dat de machine plotseling niet zal draaien, waardoor kleding nat blijft na de wascyclus.

Het kan zeer frustrerend zijn om met een kapotte wasmachine om te gaan – het doen van wasgoed buiten je huis kan een groot ongemak zijn, en de machines zijn niet altijd eenvoudig te repareren, waardoor je een reparatie aan moet vragen voor apparatuur in Amsterdam en omstreken. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om het probleem met uw machine te identificeren en het in een mum van tijd weer aan het draaien te krijgen.

Wasmachine reparatie Amsterdam voor reparatie van alle merken wasmachines

Voordat u de telefoon opneemt en direct belt voor reparatie van het apparaat, controleert u snel of het deksel van uw wasmachine goed gesloten is. De meeste machines zullen niet centrifugeren totdat het register registreert dat het deksel volledig is gesloten voor de veiligheid en zelfs het kleinste obstakel kan voorkomen dat hij draait.

Terwijl u het deksel onderzoekt, controleert u het plastic lipje dat op de schakelaar drukt om aan te geven dat het deksel gesloten is. Als het tabblad is verbroken, moet u het vervangen. Zoek vervolgens de schakelaar en druk erop. Als er niet op wordt geklikt of een gesloten deksel wordt weergegeven terwijl u de klep ingedrukt houdt, moet u deze laten vervangen.

Controleer vervolgens uw instellingen. Soms worden wasladingen ingesteld om wasgoed te laten inwerken in plaats van normale cycli door centrifugeren. Controleer ten slotte de trommel om ervoor te zorgen dat de kleding aan één kant niet samenklontert. Een ongebalanceerde belasting voorkomt soms dat de machine ronddraait en dat deze gaat trillen.

Als uw deksel gesloten is, de trommel in balans is en de cyclus correct is, kan het probleem bij een intern onderdeel liggen.

Wasmachine reparatie Amsterdam – Controleer de riemen

Aandrijfriemen, aandrijfmotoren en motorkoppelingen werken allemaal samen om de trommel van uw wasmachine te laten draaien. Als een of meer van deze onderdelen defect raken door slijtage in de loop van de tijd, zal de trommel niet draaien zoals het hoort of helemaal niet draaien.

De aandrijfriem kan losraken, slijten of volledig breken, waardoor de motor niet kan draaien. Als je de trommel heel gemakkelijk zonder veel weerstand met je hand kunt draaien, is de riem misschien gebroken. In dit geval belt u wasmachine reparatie Amsterdam om het te laten vervangen.

Er is ook iets genaamd als aandrijfmotor koppeling, gemaakt van kunststof en rubber, die is gemonteerd op de motor en transmissie. De koppeling kan verslijten en defect raken en moet worden vervangen. Op dezelfde manier kan de aandrijfmotor zelf slijten, breken en moeten worden vervangen. Als de motor het probleem is, kunt u een sputterend geluid van uw wasmachine horen terwijl deze werkt.

Als u de oorzaak van het probleem niet kunt achterhalen of als u zich niet op uw gemak voelt bij het zelf repareren van uw apparaat, dan is wasmachine reparatie Utrecht hier om u te helpen! We hebben meer dan 15 jaar tevreden klanten bediend met ons uitgebreide assortiment reparatieservices, van wasmachines en drogers, tot koelkasten en diepvriezers. We bieden garantie voor alle reparaties gedurende 1 jaar! Bel vandaag nog om een ​​afspraak te plannen.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl