Ingelbewaarder
Image default
Dienstverlening

Reageren op een hovenier vacature

Als jij aan de slag wil als hovenier, dan zijn er verschillende vacatures alwaar je op kunt solliciteren. Een groot probleem is echter dat jij niet de enige bent. Daarom is het altijd belangrijk om op te vallen tijdens je sollicitatie. Hiermee val jij dan gelijk op tussen de grijze muizen, met als gevolg dat er een aanzienlijk grotere kans is dat ze jou uitkiezen voor een sollicitatie. Maar hoe kun jij dan opvallen? In dit artikel geven wij enkele tips.

 

Schrijf een prikkelende sollicitatiebrief (hovenier vacature)

Veel mensen denken dat een uitgebreide sollicitatiebrief heel belangrijk is. In veel gevallen is dit echter een misvatting, want de meeste recruiters zijn daar helemaal niet naar op zoek. Ze hebben liever een prikkelende sollicitatiebrief die gelijk de aandacht trekt. Daarom is het ook belangrijk om je eerste alinea ook de beste alinea te laten zijn. Zeker als er sprake is van veel sollicitanten, is de kans groot dat jij daarmee kan opvallen, want vaak is dat de enige alinea die ze echt met aandacht lezen. Wil jij dus echt opvallen, ga dan voor een prikkelende sollicitatiebrief.

 

Kennis en kunde laten zien tijdens het sollicitatiegesprek

Als jij eenmaal wordt uitgenodigd op een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om daar je kennis en kunde te laten zien. Probeer ook zo authentiek mogelijk over te komen. Een groot probleem is namelijk dat veel mensen van zichzelf niet heel authentiek zijn, maar een soort act gaan opvoeren. Uiteraard begrijpen wij dat je met je sollicitatie je beste beentje voor wil zetten, maar probeer zo authentiek mogelijk over te komen. De kans is dan namelijk aanzienlijk groter dat je wordt aangenomen. Want de gemiddelde recruiter prikt er snel doorheen als blijkt dat je een act aan het opvoeren bent.

 

Het is wel belangrijk om kennis en kunde te laten zien. Laat zien dat je echt affiniteit hebt met het vak, want daar je wordt uiteindelijk op afgerekend.

 

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en weet jij nu hoe je moet solliciteren op een hovenier vacature.

 

Gerelateerde artikelen

VEILIGHEIDSKLUIZEN – BEWAAR UW KOSTBAARHEDEN VERTROUWD EN VEILIG

Hoe Je Weet of Je Partner een Persoonlijkheidsstoornis Heeft

De beste scriptie hulp voor je eindproject op HBO