Ingelbewaarder
Image default
Mobiliteit

5 taken van een ingenieursbureau

Elk ingenieursbureau is anders en per gemeente hoort ook vaak een ingenieursbureau bij. Het is belangrijk dat er genoeg ingenieursbureaus zijn, want het werk blijft ook altijd bestaan. Ingenieursbureaus houden zich bezig met de civiele techniek binnen de maatschappij en de economie en moet ervoor zorgen dat de mobiliteit en bereikbaarheid van de maatschappij altijd goed blijft. Hieronder schrijf ik taakgericht op wat een ingenieursbureau doet. 

Taak 1:  Adviseren in civiel technisch gebied binnen de organisatie. De adviezen worden gegeven vanaf de start van het project tot aan de uitvoeringen. Ook tijdens de uitvoeringen kunnen er adviezen gegeven worden binnen de organisaties die de uitvoeringen leveren. 

Taak 2: Planningen maken. In deze taak wordt er gekeken naar de planningen en hoe deze ingericht gaat worden. Waarmee te beginnen en hoe verder in het project. Wat moet er precies gebeuren en welke wensen zijn er voor het ontwerp. Dan wordt het ontwerp gemaakt en en uitgetekend. 

Taak 3: Werkvoorbereidingen moeten gedaan worden voordat er iets uitgevoerd kan worden. Bepaalde materialen moeten besteld worden en er moet een vergunning aangevraagd en goedgekeurd worden. Ook worden hier de contracten en bestekken gemaakt voor de werknemers en aannemers binnen het project. Hier worden duidelijke afspraken gemaakt en het project wordt besproken. 

Taak 4: Wanneer alles geregeld is voordat het project kan beginnen, houd een ingenieursbureau zich bezig met het leiden van het project en de uitvoeringen die daarbij gedaan moeten worden. Zij sturen alle medewerkers en aannemers in de juiste richting. Ook moeten zij ervoor zorgen dat alles wordt overgedragen naar de volgende beheerders zoals de onderhoudsadviezen, kwaliteitsgegevens, garanties en revisies. 

Taak 5: Nadat alles gedaan is word alles nog gecontroleerd en moet het goed gekeurd worden. Is het project gegaan zoals besproken en is het eindresultaat geworden zoals ontworpen. Een ingenieursbureau houd zich het meest bezig met het ontwerpen en tekenen van constructies.